Vi har verkligen haft superfint sommarväder fram till dagarna innan midsommar. Sen har det varit mycket regnskurar och ganska rejäla sådana. Och lite svalare väder vilket hundarna uppskattar iallafall.

I lördags blev det ännu en road-trip, den här gången till SKKs utställning i Borås. Elisabeth och jag packade in oss i bilen tillsammans med hundar och regnkläder, tält, paraplyer, handdukar, extra kläder mm mm. Prognoser var ca 25 mm regn.
Men som tur var så blev det inte riktigt så illa. Det regnade under sista halvan av bilfärden, och under några timmar på utställningen. Men lagom till vi skulle äntra ringen så blev det uppehåll.

Jag hade med mig Divo och han var först ut i juniorklassen. han visade sig kanon-fint, glad o lycklig :-). Och placeringen blev en andra plats med excellent och CK. Elisabeth hade Nilo med sig och han blev bästa veteranhane med CK. I bästa hanhundsklassen smällde Nilo till med en andra plats och lille junioren Divo blev fyra med Reserv-Cert smiley. Tova jublade på ”himma-plan” !
I juniorklass för tikar ställde Katarina ut Meya och blev trea med excellent. Bra jobbat! Och Bekkie startade i öppenklass, naturligtvis hoppades jag på att få det där sista certet för att bli champion – men nej det ville sig inte. Hon blev tvåa med CK och sedan oplacerad i bästa tikklass. Chitsa hade fått följa med idag och hon tyckte det var helt fantastiskt roligt. Superglad, pigg o sprallig i ringen. Hon blev bästa veterantik med CK och fyra bästa tik och sedan BIR-veteran. Jättekul!
Domaren skrev följande kritik:

Excellent type, beautiful head and expression, excellent bodyproportions, great condition for that age! We wish her minimum 9 more happy healthy years!

I det stora hela en bra dag!

Nu vankas det två veckors semester och under vecka 29 så gör vi utraljud på Kachina. Hoppas hon är dräktig. Husets husse är dock övertygad att hon är det….men vi får se!

Kachina

Och så kom det en härlig hälsning från ”vår” norrlands-kille – Abbe!

Tusen tack!

Här med bästa kompisen Diva!