Ja, det är dåligt med tid, men nu kommer en liten rapport sent omsider från SGVK:s utställning i Svedala som gick av stapeln förra lördagen. Det blir årets sista utställning i Sverige för oss.

Extra roligt den här gången var att John Wauben från Holland skulle döma våra schappar, och antalet anmälda var över 50 st smiley.
Tyvärr kom inte alla, men vi var många ändå, som anlände till ett kallt ridhus.
Jag tog inga bilder själv, det var fullt upp med att visa hundar. Men jag har fått låna lite blandade bilder av Ernst, Susanne o Katarina – tusen tack!!!

Divo startade i unghundsklass där han blev tvåa med CK, jätte kul!!

Efter det fick jag den stora äran att visa Linneas Tacky i öppenklass, han blev tvåa med CK.

I bästa hanhundsklass slog fina Divo till och blev trea – fantastiskt kul. Särskilt för en holländsk domare. Han fick även ett reserv-cert smiley.

Därefter var det ungtikarnas tur att äntra ringen – största klassen, ca 11 st. Många fina tikar!! Och Katarina lämnade över Meya till mig. Och jaaa, det gick superbra, hon charmade domaren och knep första platsen med ett CK smiley

Nästa klass var det Bekkies tur -öppen klass. Hon fick ett excellent och placerade sig som fyra – kul !!!

Sist bland tikarna var det Chitsas tur i veteranklass. Alltid lika härligt roligt att visa henne – hon tycker det är så himla kul! Och hon blev bästa veteran med CK.


I bästa tikklass övertog Elisabeth Chitsa (tack för hjälpen!!!) och jag tog Meya. Och Meya och jag lyckade springa till oss en fjärde plats bland alla fina tikar och hon tog åter igen ett Reserv-cert!!

Chitsa blev sedan BIS – 2 veteran

En kanon trevlig dag, med många mysiga o härliga schappe-människor och en engagerad och mycket trevlig domare.

Stort grattis till BIR o BIS Ninnis fina Filur och BIM Kobus Lycke.

PÅ söndagen efter utställningen träffade vi Ernst o Susanne med deras tre schappe-killar – Doerak, Vincent o Fabian nere på stranden i Falsterbo. Dom hade så jättekul tillsammans med Bekkie och Kachina.
Och som vanligt fina bilder av Ernst!! TACK!!!


Kachina, i sitt esse på stranden smiley

Fyllde dessutom fyra år igår – lillstumpan!!!

Några roliga hundaktiviteter återstår i år!! Vi åker på Holländska specialen sista helgen i november. Jag ställer inte någon hund själv – ska bara studera hanhundar – var tanken. Divo ska dock följa med och Tova kommer att visa honom.

Första helgen i december ska vi åka till Kassel i tyskland för dubbelutställning, ska bli jättespännande!!!

Och Divo kommer sedan att åka till Stora Stockholm med Tova!