Oj oj tiden bara går. Inga uppdateringar på Bloggen på länge.

Men nu kommer iallafall lite bilder från Svenska schapendoesspecialen som avhölls den 1-2 Augusti.

Och som vanligt var det oerhört många schappar anmälda. 74 tikar och 47 hanar i de officiella klasserna. Plus ett antal valpar. Detta borde vara Europas största special för Schapendoes. I år dömde Jan de Gids hanar och valpar. Och Joo Schepers tikarna. Båda förstås från Holland

Vår lilla Loppan startade i juniorklass och fick idag ett VG. Men som vanligt var hon glad, pigg och positiv i ringen smiley

Tasso med Tova gjorde kanon fint ifrån sig!!! Inte lätt att visa ett sådant yrväder som Tasso, men dom lyckades verkligen! Slutade som trea i juniorklass med ett CK smiley. Lille killen är ju knappt ett år!

Divo var troligtvis den yngsta i championklassen, 15 jättefina championhanar var anmälda. Vilken tuff konkurrens. Duktiga Tova fick ett excellent och ett CK på fina Divo smiley. Super!!!

Bekkie springer till sig ett excellent i championklassen med 20 anmälda tikar. Tack Erica Rosendahl för bilden!!!

Den här lilla söt-fröken charmade domaren i första rundan och placerade sig som tvåa i öppenklass med CK. Hela 29 tikar var anmälda – största klassen för dagen!! Jisses vad vi blev glada Katarina och jag !!!

Bästaste Selphie, idag med Katarina i snöret, är nu elva år, men hur pigg som helst.
Fick excellent och blev fyra i veteranklass. Tack Pia Säkki för bilden!!
Chitsa fick ett excellent i veteranklass, men oplacerad – tyvärr ingen bild från dagen.

Domaren var ganska snål med CK, men vi var ändå ganska många som sprang in i tävlan om bästa tik. Många jätte fina tikar och välmeriterade champions. Lite pirrigt var det allt, men jag hade verkligen inte några som helst förhoppningar att kunna placera oss. Jag var så nöjd med vårt CK från öppen klass.

Men då bestämde sig domaren att Fina Meya blev 4:a BÄSTA TIK! Helt fantastiskt ofattbart!!!

Meya med sina priser smiley

Vi avslutade dagen med sedvanlig middag och där det delades ut årspriserna för 2015.

Här hämtar jag o Katarina rosetterna för Årets tik 2014, Chitsa blev tvåa och Meya trea!
Fick även Rostterna för Bästa veterantik – Selphie blev etta och Chitsa tvåa!!
Kachina blev trea årets avelstik. Och Tova hämtade Divos rosett för fjärdeplaceringen på hanhundslistan- vilket var bästa svenskfödda hane.

På söndagen var det dags för bl a Klubbmästerskap i Rallylydnad Och
Twinflowers Zampa Parrot med duktiga matte Elisabeth gjorde en super fin premiär. Slutade på sjätte plats med fina 87 poäng!!!

Foto: Erica Rosendahl – tack!!

Zampa o matte är glada!!!