Lite nytt, mest bra o lite dåligt.

Ett litet tag sedan det uppdaterades här, men här kommer lite nytt!

Semestertider är alltid trevliga – i år har ju inte resandet kunnat vara som det brukar. Vi hade planer på att åka en tur i maj/juni till Nederländerna/Tyskland för att besöka vänner, samt deltaga i Juniordagen i Nederländerna samt Tyska rasspecialen. Men det får vi ta en annan gång.
I år har vi rest i i Norra Sverige – helt fantastiskt vackert som vanligt!

Gäddede
Hällingsåfallet, Sveriges längsta kanjon, 40 meter högt. Otroligt mäktigt!
Hällingsåfallet – hundarna som vanligt med alla möjliga äventyr.
Stekenjokk – mycket snö kvar!
Trappstegsforsen

Vi reste runt med husbilen och njöt av ett vackert Norrland. Väldigt varmt – 27-28 grader , vilket gjorde att vi inte kunde göra en del av det vi tänkt oss. Men det spelar inte så stor roll.
Vi hann också med att göra lite ”hund-besök”
Bl a hälsade vi på Hubert, från senaste kullen, i Luleå hos Ulla och Mats. En go, glad o fin liten valp! Och vi fick en jättegod lunch – tack!

Twinflowers Frosiz Hubert Edelsten
Hubert

Ett besök hos kennel Himlings, där vi fick mysa med Chapmans 4 fina valpar. Tack Camilla för att vi fick komma!

Vi har också hunnit med att deltaga i en viltspårhelg, husse o Bekkie, och jag med Toya. Med oss den här gången hade vi även Tova o Troll och Susanne o Chapman. Och Chapman fick här, tidig lördagsmorgon ett första pris i öppenklass. Detta fyllde dom sedan på i veckorna efter med ytterligare två första pris, så nu kan han titulera sig Svensk Viltspårchampion! GRATTIS!

Några Twinflowers hundar har nu röntgat höfter och armbågar – tack bästa ni som gör det!!!
Twinflowers Summer Trolliifolium, Twinflowers Me Ice Molly’s White och Twinflowers Me Ice Winter Charmer – ALLA A på höfterna och UA på armbågarna!
Den tråkiga nyheten är att vår egen Twinflowers Summer Wahatoya fick en etta på höger armbåge ( 0/1 ), men HD A. Detta gör ju att mina planer helt omkullkastades för framtida parningar med Toya. Jag hade ju redan planerat vilka hanhundar jag hade tänkt mig, och jag ville också så gärna behålla en valp efter Toya. Mycket sorgligt. Men ett självklart beslut att Toya inte ska få några valpar. Jag vet att andra resonerar på ett annat sätt, och gärna parar med ettor på armbågarna. Men jag vill inte riskera att vi får in en armbågsproblematik i vår ras som kan på sikt orsaka mycket lidande för hundarna.

Twinflowers Constance Spry – Yushi

Yushi har nu flyttat hem till vår son och svärdotter och barnbarn. Härligt för henne at få lite mera egentid.
Pälsen har växt ut bra, så nu hoppas vi att det snart finns möjlighet att ställa ut henne. Hon är riktigt fin, och väldigt trevlig.
Ev kommer Yushi paras till våren. Vi har några fina hanhundar på lut, men inget är bestämt ännu.

I juni hade vi valpträff för Crocus-kullen. Hela 7 av 9 valpar kom med sina familjer. Vi skulle egentligen varit utomhus och tränat lite spår mm. Men just denna dag så vräkte regnet ner, som tur var fick vi fatt i en inomhushall som vi kunde vara i. En jätte trevlig dag! Tack för att ni kom! Och tack Tova som kom och hjälpte till med goda råd.
Bilderna blev inte av bästa kvalité – inomhus och väldigt rörliga valpar – då är det svårt att fota!

Första helgen i augusti ser vi framemot vår Kennelträff!

Är det någon som missat att anmäla sig – maila eller ring mig!

Från 2019 års kennelträff.