Liten summering av år 2023

Det har tyvärr inte blivit några uppdateringar här sen vi hade vår Calladiumkull. Tänkte göra en kort summering av årets händelser här hos Twinflowers.

Vår fina och efterlängtade kull efter Yushi och Troll såg dagens ljus den 19 juni, vi är så nöjda med utfallet. Det känns som alla sju har acklimatiserat sig och förgyller tillvaron i sina hem. ÄVEN om dom är väldigt duktiga på att hitta en massa saker som vi fyrbenta inte alltid uppskattar. Vi har den stora glädjen att Tiki stannar kvar hos oss.

I januari 2023 gick bolaget jag arbetade på i konkurs, och det kändes ganska nattsvart då. I min ålder så är det verkligen inte lätt att hitta ett nytt arbete. Men som tur var blev ”inkråmet” köpt och det blev en nystart, så jag fick mitt jobb åter.

Det har varit lite sorg, men mycket glädje.
Vår underbara Kachina fick somna in i början av november, hon skulle fyllt 13 år några dagar senare. Det blev så oerhört tomt när hon försvann. Kachina var en hund som tog mycket plats, alltid överlycklig, social och ända in på slutet hittade hon något hon kunde stjäla att äta. Vi är glada över att hon lever kvar i hennes barn, barnbarn och barnbarns barn.

Under 2023 blev det inte några längre utställningsresor, några resor till Danmark. Annars höll vi oss mest i vårt närområde.

Och årets höjdpunkt var förstås den Svenska Rasspecialen i augusti. Alltid så roligt att träffa valpköpare och andra schapendoes-älskare under en hel helg.
Och det var den mest framgångsrika rasspecialen vi varit på någonsin, jag är självklart väldigt tacksam och stolt över alla ”mina” hundar och duktiga valpköpare.
BÄSTA hane och BÄST i Rasen blev Ullas Hubert – vilken glädje hos matte!!!!!
BÄSTA tik och BIM blev Huberts halvsyster – vår Toya. Jag trodde inte det var sant när domaren pekade på första platsen, bland 60 tikar.
Trea Bästa tik blev Nyxie, matte Elin strålade!
Fyra Bästa hane placerade sig Troll – Grattis Tova.
Tassos dotter Billebakkens Hippi blev tvåa Bästa tik.
BIR och BIM Veteran blev syskonen Tasso och Loppan, 9 år unga.
Twinflowers blev Bästa Uppfödargrupp.

Fr v Bästa Tik / BIM Toya och Bästa Hane / BIR Hubert
Bästa Uppfödargrupp : Fr v Toya, Inca, Nyxie och Hubert = tre kombinationer
BIR och BIM Veteran : Fr v Loppan och Tasso

Det har varit många duktiga Twinflowers hundar ute och tävlat i olika sammanhang, bl a Nosework, Rally, utställning.
Aliz har verkligen visat framtassarna i Nosework, hon har blivit uppflyttad i Klass 2, efter att erhållit 15 Diplom i NW1 – Imponerande! Aliz och matte Eva har dessutom lyckats erhålla 3 st diplom i NW2. Vilket team dom är!
Totte har vart nära Diplom i NW 1 några gånger – Snyggt jobbat Maria! Och Saga i Norge är också duktig med sin nos – hon fick titeln NW1.

BPH har genomförts av Simi och Saga och Kix. Vi hoppas att ytterligare några kommer att genomföra BPH under 2024.

Simi har blivit Svensk och Norsk utställningschampion, och Norsk Vinnare. BIR o BIM.
Syster Inca har många Reservcert och Cert o BIR gånger två.
Toya placerad högt på många utställningar, bl a ett BIR och tre BIM. Även brorsan Troll har många placeringar i Bäst hane.
Dobby har bl a två BIR i Danmark. Ett BIR o ett BIM i Sverige. Grattis Karin, Krister o Sofia.
Ziggy har fått sitt första Cert – grattis Göran och Marie-Louise.
Easy har knipit några Reserv-Cert – grattis Lisa.
Syster Saga Tvåa Bästa tik på Danska Rasspecialen och tvåa i Unghundsklass m CK på Svenska Specialen samt flera Cert mm
Stjärnan under året, måste man nog ändå säga vara – TASSO – han har bara älskat att visa upp sig. Bl a Tre BIR och ett BIM.

Jag är så tacksam över all Twinflowers ägare som tar så väl hand om sina hundar – skickar en stor kram till er alla. Det är så roligt att få bilder och berättelser från er.

Nu ser vi fram emot 2024 och hoppas att vi alla håller oss friska och att vi kan få ett fint år.

Vi längtar självklart efter kommande valpkull som vi planerar födas under sommaren. Och vi hoppas en tikvalp ska stanna hos oss. Eventuellt blir det en kull till i slutet av 2024, annars år 2025. Det beror lite grann på när löpen kommer igång. Info läggs löpande upp på hemsidan.

Planer finns också för någon typ av kennelträff i mars/april då jag hoppas att vi är många som har möjlighet att träffas.