Så är det ju, det är inte alltid allt går som man hoppats.

På Påskdagen var Chitsa ganska orolig, flåsig, men ingen temperaturförändring. Jag trodde mest att hon tyckte det var allmänt jobbigt att bära runt på sin vikt – ca 7,5 kg:s uppgång. Hon har ätit dåligt några dagar, och de sista dagarna var det knappt möjligt att få i henne extra lyxig burkkmat, kött mm. Hon vill ut hela tiden och när var ute ville hon in.

På kvällen vid åtta-tiden var hon ute med Husse när han grillade och när hon kom in så upptäckte jag att hon hade grönaktiga flytningar, och nu var hon inte orolig längre utan bara lugn och ville sova. Jag ringde Djursjukhuset i Malmö och vi fick komma in omgående.

Vi fick ett eget rum, och blev väldigt väl omhändertagna. Röntgen visade ca 8 valpar. Chitsa bara sov hela tiden. Veterinären var tveksam till kejsarsnitt eftersom det var en vecka kvar till 63:e dygnet. Men jag tyckte nog att vi skulle ändå. Chitsa mådde inte alls bra. Jag ringde Anna och efter lite snack hit o dit så tyckte även hon att vi abslout skulle snitta. Ja så det blev så. Tack för ditt stöd Anna!

Chitsa snittades vid 10-tiden. Efter en jätte nervös timme kom djursjukvårdaren in och berättade att 6 pigga valpar fanns och 2 st som inte riktigt ville. Straxt därpå fick jag in de 6 valparna i en värme-kuvös, och dom såg friska o pigga ut. Efter ytterligare en stund kom de svagare valparna och fick ligga tillsammans med sina syskon.

En timme senare kom Chitsa in. Hon sov fortfarande och fick ligga i en mjuk skön Bia-bädd med värmelampa. Vi skulle vänta några timmar tills hon vaknade så pass att hon kunde gå själv. Under tiden vi väntade så dog de svagare valparna. Medan de andra började höras ordentligt.

KL 4 var vi hemma. Alla valpar fick nu ligga hos Chitsa, hon var fortfarande väldigt medtagen efter narkose, men valparna kämpade på och ville äta. Jag knycklade ihop mig och låg i valplådan tillsammans med hel gänget. Aj vad det kändes i kroppen. Efter ett par timmar, när det började ljusna ute så vaknade Chitsa lite mera och började slicka sina valpar. Då sov jag också en timme i sängen bredvid valplådan.

Ja nu är valparna nästan två dygn. Chitsa tar väldigt väl hand om dom. Hon vill knappt gå ut, men idag har hon t om börjat äta vanlig hundmat. Annars har det serverats oxfärs o äggulor på sängen! Idag känns det som om valparna får lite mera mjölk i sig. De är lite lugnare, piper mindre. Vikten på valparna var idag, första invägningen, 280g till 370g.