Tvååker * 2

I fredags var det dags för Hallands kennelklubbs dubbel-utställning i Tvååker. Upp i ottan som vanligt. Med i bilen var förutom Bekkie även Lille Firebolt – Loke – som skull lämnas till sin nya matte. Vi hämtade Elisabeth o Nilo på vägen.

Första utställningsdagen dömde holländska specialdomare Jan de Gids, och han hade lockat hela 52 st schappar. Och det var verkligen många fina hundar som kom.
Jag brukar inte vara särskilt nervös innan utställningarna, men den här gången var jag det. De två utställningarna vi varit på några veckor innan den här hade ju gått så väldigt bra, så nu kändes det som om allt skulle gå åt skogen.

I juniorklass tikar var det 9 st som kom och domaren såg faktiskt lite nöjd ut när han kände igenom Bekkie, och det lilla jag hörde när han dikterade kritken lät bra, men det var fjärilar i magen hela tiden. Och vi fick vårt excellent – tack! Efter en stunds funderande, ja då blev det lilla Bekkie som fick springa iväg till första platsen – tjohoo! Och ett CK fick vi också! Så glad jag blev.

Sen tog det en evinnerlig tid innan alla tikarna var färdigbedömda och det blev dags för bästa tikklass. Så var det dags att äntra ringen igen, många jättefina tikar, Bekkie var yngst i gänget. Vi fick springa några varv och efer lite funderande så stegade domaren fam till oss och pekade på fjärde platsen – så kul. Vi blev 4:a av alla dessa fina tikar. Bästa tik med cert blev Excerno Powaqa Does, som även blev champion, 2.a bästa tik blev La Familias Elbacio Debbie Devils med CACIB, 3:a blev La Familia’s Teunchakka Filur Fiano med R-CACIB och sen Bekkie då 4:a med R-cert. 30 st tikar totalt. Vilken dagsmiley!
Nilo blev inte placerad i bästa hanhundsklassen, men blev 4:a i championklassen med CK

Jan de Gids känner igenom Bekkie.

På språng!

Lilla fröken!

Så här stod det på kritiken:

”15 months, good size, excellent breed-type, thin ears, good eyes and teeth, Excellent constructed, light boned, well muscled body, excellent coat, good tail, moves fluently”

________________________________________________

På lördagen var det dags för dag nr 2 i Tvååker. Dagens domare kom från Sverige – Per Svarstad. Tror det var ca 34 st som kom till start totalt.

Ingen speciell nervositet den här dagen – skönt!

Nilo klämde till och blev 2 bästa hane efter vinnaren Eschwin Meike vh Molengat som även blev BIR.

Bekkie blev idag 2a i juniorklass, och efter en lång väntan fick vi även reda på sent omsider att vi fick ett CK. Det var ganska rörigt i ringen – ringsekreterarna var rätt förvirrade.

Två härliga dagar men jätte trevligt umgänge runt schappe-ringen. Tack alla ni som var där och gjorde dagarna så härliga!

smileysmileysmiley

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *