I lördags hade Svenska Schapendoesklubben årsmöte i Jönköping, så vi körde iväg tidigt på morgonen.
Mötet avlöpte bra med en mycket god stämning smiley

Efter själva årsmötesförhandlingarna var det uppfödarmöte och till det var den holländska rasspecialisten Rob Douma inbjuden. Han höll ett kanonbra föredrag om vår ras. Pratade bl a om historik o ursprung o varför det är så viktigt att bevara vår ras så som den en gång var, dvs inte göra om den till en show-hund och pälsmonster. Han poängterade flera gånger att schapendoesen ska vara en lätt byggd hund utan några överdrifter. Han visade många bilder och vi ställde mycket frågor. Efter föredraget fick vi också möjlighet att känna igenom några schappar. Det var enormt lärorikt och nyttigt. Synd att inte flera uppfödare kom.
Tyvärr tog jag inga bilder.

Men så här såg det ut när Rob dömde på den danska specialen år 2010. Här är det Selphie som står på bordet.
Efter mötet packade Elisabeth o jag in oss i bilen tillsammans med Bekkie, Selphie, Nilo och Filibuster för att åka till Scandic i centrum. Vi slappade lite på rummet med medhavd kycklingsallad o lite rött i glasen.

Söndag morgon styrde bilen mot Motala där SGVK hade utställning.

Väl framme träffade vi många trevliga schappe-människor. Det tog en stund innan det var dags för våra hundar att äntra ringen.

Först ut var Susanne o Twinflowers Firebolt van Leile – Loke. Det var första gången han skulle tävla i officiell klass. Fyllde ju nio månader den 10 februari. Och oj vad bra det gick! Började med att vinna juniorklassen med CK smiley.
Här Loke framför domar bordet!

Straxt därefter var det Filibusters tur i championklassen, han blev trea med CK. Och Nilo fick ett CK o vann veteranklassen.

I bästa hanhundsklassen fick jag den stora äran att visa Loke eftersom matte Susanne hade vunnit championklassen med sin Callisto.
Och Loke skötte sig så bra, han lyckades bli trea bland hanarna och knep då CERTET! Vann gjorde Callisto. Så Susanne var mer än glad!

Susanne o Loke med sitt första Cert!

Sen var det lilla söta fröken Meya – Twinflowers Bon Chi van Leile- som skulle göra sin premiär i officiella sammanhang. Och även här gick det strålande. Meya blev tvåa i juniorklass med CK smiley. Och Katarina blev så glad!

Lila Meya!

Bekkie blev tvåa i unghundsklass med excellent och glada Selphie fick CK i veteranklass, på andra plats.

Vilken dag det blev för ”våra” fina juniorersmiley!!
Så tog vi lite bilder utanför ridhuset:

Loke

Loke

Meya

Meya