Då har vi varit med på Jonge Hondendag i Holland! En härlig helg med massor av schappar!

Varje år anordnar den Holländska Schapendoesklubben en Unghundsdag där man är välkommen med sin valp/unghund – ålder mellan ca 6 mån upp till 18 månader. Här samlas oftast hela valpkullar tillsammans med sin uppfödare och med valparnas föräldrar. Ett ypperligt tillfälle att se vad som händer inom rasen. Alla deltagare får en utförlig kritik på sin hund och man får även en kritik på hela kullen.

I år fanns 141 st schapendoesvalpar/unghundar med på den här dagen. De flesta kullarna hade någon av sina föräldrar med sig. Och många hade båda mamman och pappan med sig. Fantastiskt att få se både pappan och mamman tillsammans med sina avkommor. Jag misstänker att det var säkert 200 schappar samlade den här dagen.

Vi var ju ganska långväga deltagare – de flesta kom från Holland, men det var även deltagare från Slovenien, Belgien och Tyskland. Vi hade med oss Mamma Kachina och hennes ”valpar” El Divo, Bon Chi (Meya) och Firebolt (Loke). Och det var så kul att även pappa Malou (Amadeus vd Schaope Dobbe) med matte o husse deltog.

Vi hade verkligen än härlig dag. Vädret var kanonbra! Många fina hundar! Superintressant att se avkommor från olika kombinationer. Och att dessutom ha med ”sina egna” på den här tillställningen var verkligen roligt. Vi fick jättefina kritiker på våra hundar smiley!!

Tog massor av bilder förstås! Här kommer några!

Hela busiga gänget samlat!

Pappa Malou

Kachina med dottern Meya och sonen Divo

Loke

Tova med Kachina, Meya och Divo

Kachina

Divo, Loke, Meya o Kachina

Tova och Divo

Gaby och Kachina

Meya och Kachina

Domare Erika Bakker känner igenom Loke med matte Susanne.

Noggrann koll av tänder.

Tova o Divo

Ja det var verkligen en härlig dag! Tack Susanne och Tova för att ni följde med!

Och som grädden på moset – Kachina började löpa när vi var i Holland. Så nu bär det snart av till Tyskland smiley!!