Vänersborg

Ja du var vi ute och for igen. Men när klockan ringer kvart över fyra en lördagsmorgon – ja då undrar man verkligen om man riktigt vettig !

Den här lördagen var det dags för INT utställning Vänersborg – 32 schapendoes var anmälda. Jag hade med mig Bekkie o Selphie och på vägen dit hämtade jag först upp Elisabeth med Nilo o Filibuster. Och i Varberg mötte Katarina upp med Meya, som vi lånade med oss.

Väl framme så var vädret lite hotfullt, lite regnstänk kom, men sen blev det väldigt varmt. Och väldigt trångt. Man kom knappast fram någon stans runt ringarna. Så brukar det inte vara på utomhusutställningar.

Först ut i ringen var Susanne o Loke i juniorklassen, den här gången blev det excellent och tvåa i klassen. Det har ju gått fruktansvärt bra för Loke i ringarna innan, men det kan ju inte gå på räls hela tiden smiley.
Filibuster blev fyra i championklassen med excellent och Nilo vann veteranklassen med CK.
Som vanligt var det många fler tikar än hanar, tror det var ca 20 tikar. Meya o jag äntrade ringen och hon var så duktig. Lyckades charma till sig första platsen med CK!
Sen var et Bekkies tur i öppen klass, det blev en tredje placering med excellent. Selphie, som varit lite halt några dagar, hade nu repat sig och vann veteranklassen med CK – hon är för go lilla ”tanten” – alltid lika glad o showar för fullt. Selphie blev sedan BIR-veteran.

I bästa tikklass fick Susanne vara handler till Selphie och jag sprang in med Meya. Det var många fina tikar (inkl flera champions) som konkurrerade, flera varv sprang vi och domaren tackade en efter en som fick lämna ringen. Till slut var vi fyra kvar Och lilla yngsta Meya blev fyra bästa tik smiley! Jättekul, och matte Katarina blev sååå glad.

Vi packade ihop våra grejer och körde mot Gislaved för att lämna Meya, fick gott och välbehövligt kaffe o mackor. En snabb liten skogstur och sedan landade vi hemma straxt före tio på kvällen – rätt slut – båda jag och hundarna.

Lite bilder på Meya från Vänersborg: