Ja det blev det verkligen – trots kallt, regn, lite hagel, blåst och en och annan solglimt, så blev det en trevlig och glad dag i Hässleholm på Nordskånska Kennelklubbens internationella utställning.

STORT TACK till Katarina Hansson som tog bilderna den här dagen!!!

Som sagt värmen har inte kommit riktigt ännu, så här mycket lyckades vi trycka in i vårt lilla tält – OCH typ fem människor och fem burar med nio hundar !!!


Vi körde väldigt tidigt och det var verkligen skönt att vara på plats i god tid.

Först ut i ringen av ”våra” var en glad och busig Tasso med matte Tova i snöret. Han skötte sig jätte fint, glad o pigg o tycker livet är stenkul! Han är så super trevlig den här lille killen. Han sprang till sig ett VG och en andra plats i sin premiär i de officiella klasserna. Domaren tyckte inte han var tillräckligt maskulin.

Sen var det Divo och Tovas tur att för första gången ställa upp i öppen klass. Divo fyllde ju två år veckan före utställningen. Som vanligt visar Tova honom så fint!!! Och han lyckades vinna klassen med ett CK smiley.

Idag fick jag äran att visa Elisabeths Filibuster i championklass, han blev två med ett CK och sedan fyra bästa hane. Kul!

När championklassen var avklarad så var det dags för Bästa hanhundsklassen – och tro’t eller ej – Divo blev bästa hane och knep certet. Och blev därmed både svensk och dansk utställningschampion. Inte illa av en nybliven två-åring att ta den chansen på sitt första försök smiley
Världens lyckligaste Tova med fina Divo

Divo med sina rosetter. Han blev sedan BIM!

Ja efter dessa roligheter så var det dags för Loppan att göra debut i juniorklass. Och trots en del studsande av den alltid skit-glada Loppan, så blev hon två med ett CK. Inte illa av en liten 9-månaders buse smiley

Meya gjorde också debut i öppen klass, hon fick ett excellent, men den här gången blev det inget mera. Men vi kommer igen förstås!!

Och sist men inte minst så sprang Chitsa in i veteranklass, fick excellent och CK och blev dagens bästa veteran i stor konkurrens med sig självChitsa


Loppan

Meya

Meya
Divo och Tova

Sen avslutade vi dagen i ringen med Kachinas avelsklass som fick ett HP och fin kritik.

Utanför ringen firade vi genom att Elisabeth bjöd på lunch – tack!!!

Vi hade en trevlig dag och träffade många härliga schappe männsikor. Tusen tack för all hjälp med att visa avkommor i Kachinas avelsklass!

Och tack igen för alla fotona!!!!

Om två veckor åker vi till Tyskland på deras schappe-special. Ska bli super spännande.