Växjö och Valpplaner!

Igår körde vi till Småland-Ölands kennelklubbs Internationella utställning i Växjö. Dimmigt värre på resan dit, men vi kom i god tid.
Vi fick en härlig dag både i ringen och utanför, där vi träffade många härliga trevliga schappe-människor.

Stort tack för bilderna, Katarina, Karolin och Ewa. Svårt att hinna fotografera när man själv springer ut och in i ringen.

Tasso har full koll på matte Tova, här i juniorklassen. Han vann sedan klassen med CK.

Domaren ser sträng ut, men hon gillade Tasso skarpt. Och kommenterade sedan att de äldre hanarna fick nog akta sig för Tasso i ringarna framtiden smiley

Divo blev fyra i championklass med Excellent. En tuff klass med sex hanar och där två st fick VG.

En glad Tova kramas efter placeringen tredje placeringen Bästa hanhundsklassen.

Tasso snyggt dekorerad med cert-rosetten.

Lilla Loppan blev tvåa i juniorklass med excellent och CK. Hon har verkligen skött sig bra i ringen. Utställd totalt sju gånger i juniorklass i Sverige och fått CK 6 gånger.

Lilla sötfröken Meya var verkligen i härligt god form och svansen var i gång mest hela tiden. Det var premiär i championklass – yngst i gänget. Verkligen tuff konkurrens med sju stycken jättefina championtikar. Hon blev till slut trea i klassen med CK och en jättefin kritik.

Goa glad Chitsa, tio år, var i toppform och showade för fullt. Domaren trodde knappast på mig när jag sa att hon var tio år. Kritiken var så här: ”Ten years old. Still in good condition, Powerful and strong. Correct in type, Excellent coat. Very playful” Hon blev Bästa veteran med CK.

Kachinas avelsgrupp vann med HP smiley .

Och Twinflowers Bästa uppfödargrupp med HP med en kort och koncis kritik från domare: ”I can see very clearly how the breeder is working and I like it”

Tusen tack för all hjälp i ringen med visning av avelsgrupp och uppfödargrupp. och tack för alla fina bilder!!!

Spännande Valp planer!!!

I januari hoppas vi att Meya ska börja löpa och då kör vi ner till Tyskland till en jätte stilig kille som kallas Mac. I år har vi inte haft några valpar, så det ska bli så roligt att få en ny valpkull till våren. Väldigt spännande!!

Mac är en härlig schappe-kille som jag såg för flera år sedan första gången när vi var i Holland på schappe-specialen. Och blev då väldigt förtjust i honom. Och till vår stora glädje fick vi ett JA från Mac’s matte.

Jag ska försöka uppdatera bloggen med löpning, parning mm framöver.
Vi söker en aktiv familj som gärna vill ha en fodersvärds tik och/eller hane.

Så här ser Mac ut, eller som han heter på ”riktigt”
I’m Mac Intosh van Schleefkens
Och blivande mamman Meya:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *