……vara lite tokig…..
Efter att all utställningsverksamhet legat nere i ett och ett halvt år, ja då är man allt bra sugen. Därför anmälde vi oss till SKK Nordic Västerås…långt att köra, men vi kunde inte låta bli.
Så Tova och jag drog iväg lördag lunchtid med tre hundar – Troll, Yushi och Toya. Vi hade bokat övernattning ett par mil från Västerås. Åsby hotell, det låg fantastiskt vackert vid Åsby Skantz, med slussar , fina promenadvägar med mycket historia och kultur. När vi checkade in och kom upp på rummet, var det inte städat…så ner igen i receptionen. OK, ni kan ta ett annat rum, men nej det var inte heller städat. Vi fick vänta en bra stund på att allt skulle fixa sig, men blev bjudna på middag av hotellet som kompensation. Tack för god service! Det var otroligt varmt, och inte lätt att sova. Våra tre fyrbenta skötte sig hur bra som helst.

Tova vid en av slussarna, fr v Yushi, Toya och Troll

Det var roligt att få träffa sina schapendoesvänner igen på utställningen, flera hade vi inte sett på väldigt länge.
Ulla med Hubert ställde också ut, långväga från Luleå, men dom passade på när de är på väg söderut för att fira semester.
Alla fyra var så duktiga, det har ju varit en speciell tid när man knappast haft någon möjlighet att träna sina hundar inför en utställning. T ex hantering av en främmande människa (domaren), springa i en ring med främmande hundar och människor i en ny miljö. Men jag tycker verkligen att alla fixade det fint. För Hubert och Yushi var det första gången dom äntrade en ring. Medan Troll o Toya gjort det tidigare, men det var ju länge sedan. Och jag måste erkänna att jag kände mig väldigt ringrostig!!!! Domaren var väldigt trevlig och förstående för att många hundar inte ställts ut tidigare.
Alla Twinflowers hundarna fick Excellent med jättefina kritiker, med tillägg att några behöver utvecklas lite mera, och det är ju inte så konstigt då dom är unga och inte färdigväxta. Toya blev trea bästa tik med Reserv-Cert. Uppfödargruppen fick också fin kritik, med ett hederspris.
Lite trötta begav vi oss hemåt, landade i Hörby halv elva, trots tröttheten var det svårt att gå o lägga sig. Tur att jag är ledig dagen efter.

Flera glada nyheter….

Kix var också och vänstervarvade, SKK Västra anordnade en valputställning i Backamo. Och stort grattis till Susanne och Kix som blev BIR-valp och sedan tvåa Bäst i Gruppen. Han är en riktig snygging, och Susanne visar honom så fint.

Kix med sina fina rosetter

Duktiga Eva med Aliz klarade Doftprovet- Eukalyptus i helgen! Jättefint jobbat! Stort grattis!!!!!

En stolt Aliz – Twinflowers Summer Sunny Skies – Lånat bild av Eva

Ännu en duktig ”noseworkare” – Didde, gjorde ”comeback” efter att tävlingarna startat igen efter uppehållet pga pandemin.
Matte Marianne berättade att han jobbade på otroligt bra, han ger aldrig upp och kämpar på hela tiden. Den här gången blev det inget diplom, men han satte tre av fyra sök i TEM Utomhus NW 1. Stort grattis till er båda två!!!!

Ett av protokollen!

Liten kennelträff

Den 31 juli har vi en liten träff för Twinflowers hundarna med familjer, du som inte fått information eller anmält dig, hör gärna av dig till mig, flera har sagt att dom kommer, men roligt ju fler vi kan bli!

En övning från vår förra träff!