Många glada nyheter och lite tråkiga

Vår finaste Kachina, har varit väldigt sjuk under en period. Nu hoppas vi allt vänt. Tiden får avgöra.
Det började med att hon hade otroligt ont någonstans, ville inte röra sig eller äta. Vi var hos veterinär, trodde först det var ryggen, vi hade promenerat en lång lång tur den dagen. Hon svarade på smärtstillande. Blev bättre några dagar, sen var det dags igen. Vi åkte in till djursjukhuset och dom konstaterade att det var livmoderinflammation. Efter provtagning, all blodvärden var bra, trots åldern nästan 11 år. Så vi tog beslutet att Kachina skulle opereras. Operationen gick bra, men när vi fick hem henne kunde hon inte resa sig upp på bakbenen. Vi trodde det var operationssåret, men det var det inte. Sent på natten upptäckte jag att båda hasorna var otroligt svullna, hon hade fruktansvärt ont. In igen på djursjukhuset. Nya provtagningar, och nu hade hon fått sepsisk artrit, dvs bakterier i haslederna. Troligen hade dessa hamnat i blodbanorna efter operationen av den inflammerade livmodern. Ytterst ovanligt enligt veterinären. Jag kollade lite med flera olika källor, och prognosen var relativt god. Så Kachina blev behandlad. Lederna spolades ur, behandling med antibiotika i blodet mm. Efter ett par dagar fick hon komma hem igen. Vi har tagit nya prover ett antal gånger, och alla värden går på rätt håll. Nu ska det vilas i 4 veckor, så bara hoppas vi att hon kan få tillbaka sitt vanliga liv igen.

Kachina

Tova och Troll har gjort sin premiär på Rallytävling – jättefina resultat – Stort Grattis.
Tova berättade att hon var väldigt nervös, jag själv vågar inte mig ut mera på tävlingsbanorna, så jag tycker alla som gör det är otroligt modiga och duktiga!
Dom fick med sig två godkända rundor, en på 78 p och en på 85 p. Stort grattis!!!!!!!

Finaste Troll efter sin Rallytävling – fin bild tagen av Tova

Susanne har svängt ordentligt i utställningsringarna i Ljungskile föregående helg! Vilka fantastiska resultat hon fick med sina grabbar!!!!
Fredagen, SGVK, blev Kix BIR valp och sedan BIS valp!! Han är så duktig i ringen!
Kix blev sedan BIR valp på SKK:s dubbelutställning både söndagen och måndagen, med otroligt fina kritiker!
Chapman var inte sämre – han blir BIR med Nordiskt cert på söndagen . Och på måndagen fick han sitt sista CACIB och kan nu titulera sig Internationell utställningschampion. Härligt!

Kix BIS valp!

Och en underbar nyhet!

Yushi är nu parad, vi är otroligt glada att det gick så bra. Bob o Yushi fattade tycke för varandra direkt! Vi fick till två bra parningar. Nu vet jag att det är flera stycken (förutom jag själv förstås) som verkligen håller tummarna att det blir några fina valpar om knappt nio veckor. Ultraljud kommer göras förstås.
Tack Helle för att vi fick den stora äran att låna Bob, han är en härlig grabb!!! Och jag vet också att han inte kommer att användas till många andra tikar. Fantastiskt när hanhundsägare inte släpper till sina hanhundar till alltför många tikar. Tänk om fler tänkte lika

By Frost Bacio

Avslutar med en bild på Sally, Twinflowers Frosiz Bavella. Vi träffades och tränade lite utställning. Jag har den stora äran att få låna henne om några veckor på en utställning.