Först av allt vill jag rikta ett stort tack till ALLA ägare till en Twinflowers hund! Tror att jag har världens bästa valpköpare! Alla är aktiva och ger sina hundar en fantastisk tillvaro. Några gör långa vandringar, någon åker båt o hjälper till med fisket, någon är barnens bästa kompis, någon spårar flitigt, någon följer med precis överallt – så här ska ett schapendoesliv vara!

Sen är vi ett gäng som gillar att träna och tävla i olika grenar – och många gör det med stor framgång. Jag är så stolt över er alla.

Här kommer en summering av 2022 års resultat.

Finaste Aliz, har mognat rejält, och har under 2022 visat fantastiska resultat både i Nosework och Rallylydnad. Duktiga matte Eva har gjort ett väldigt fint jobb med lilla fröken. Det har resulterat i tre titlar NW 1, RLD N och RLD F – Stort Grattis!

Twinflowers Summer Sunny Skies – Aliz – superduktig! Foto: Eva Berglund

Ytterligare en liten arbetsmyra – Didde – har tagit hela åtta stycken Diplom i Nosework under året och fått sin titel NW1. Didde är fantastisk med sin nos! Grattis Marianne!

Twinflowers Deed I do az Tobi – Didde. Foto: Marianne Nilsson

Även lilla Molly med matte Emma har visat fina resultat – 2 Diplom i Nosework – Super!!
Grattis till er båda!

Twinflowers Me Ice Mollys White med Emma

Zampa och Elisabeth har tagit sitt andra första pris i Öppen klass Viltspår. Zampa är en super bra spårhund, hoppas att matte och Zampa kan ta det tredje o sista första priset till våren. GRATTIS!

Twinflowers T Zampa Parrot

I utställningsringarna har det gått STRÅLANDE för många av ”våra” schapendoes. Jag är en väldigt stolt uppfödare, och mycket tacksam för att det är så många som ställer ut sina hundar. Och vi har en härlig stämning tillsammans med mycket glädje, värme och skratt. Vi som ställt ut i många år vet att kan gå upp och ner för samma hund – men vi vet också alla, att det är fortfarande världens bästa hund man åker hem med.

Roade mig med att kolla lite ”statistik” – under 2022 har 19 st Twinflowers äntrat ringarna, vilket är 35%, av vår uppfödning – imponerande! Av dessa fick hela 14 st CK!!! Stort GRATTIS ALLA!

Det har blivit flera champions, vinnar-titlar, fina placeringar på Raspecialerna i Tyskland, Danmark, Nederländerna och Sverige. Det har oftast varit ett stort deltagarantal.

Några extra extra minnen-för-livet resultat kan man väl säga är följande:
Trolls BIS-vinst på Tyska Specialen
Millas BIS-vinst på Svenska Specialen
Incas 5 st BIS-valp vinster, bl a Tyska specialen, Danska specialen och SKK Norrköping.

Twinflowers Summer Trolliifolium – Troll.
Äg Tova Örting Lindqvist / Kennel Twinflowers
BIS Tyska Specialen
Tvåa Bästa Hane Svenska Specialen
BIR o BIM, CACIB, NORDIC CERT mm
Twinflowers Dob Laik Ottonis Amalia – Milla
Äg Eva Nordin och Kjell Arvidsson
Millas första utställning!!!!!!!

Twinflowers Baco Agathe Incarnata – Inca
Äg Daniel Cajhagen / Kennel Twinflowers
Förutom alla fina BIS som valp, blev det även två Junior-CACIB och
två Reserv-cert samt JUNIOR KÖPENHAMNSVINNARE

Fr vänster:
Twinflowers Frosiz Hubert Edelsten snyggt visad av matte Ulla Nilssson Helooma. Hubert blev under 2022 Svensk och Finsk Utställningschampion och placerade sig på en finfin tredje plats bland hanarna på Svenska Rasspecialen. Ett par CACIB, BIR o BIM trillade också in.
I Mitten:
Vår egen Twinflowers Summer Wahatoya, på bilden placerad som Tvåa Bästa Tik på Svenska Rasspecialen. Toya blev under året Svensk Utställningschampion. Och placerade sig även som Tvåa Bästa Tik på Tyska Rasspecialen.
Till höger:
Twinflowers Sir John Betjeman – Dobby – blev Svensk och Dansk Utställningchampion – Stort grattis familjen Ramström.

Fr vänster:
Twinflowers Il Tasso az Tobi – gjorde en strålande comeback i utställningsringarna. I veteranklass, sprang Tasso till sig tre raka BIM – han bara flög fram och tyckte det var det roligaste som hänt på länge! Grattis Tova, Lisa o Christer!
I Mitten:
Twinflowers Baco Cosimi Risolfi – Simi – alltid snyggt visad av Susanne! Bästa Unga Hund på svenska Ras-Specialen. Cert i både Sverige o Norge. BIR och BIM. Vilken kalasstart för denne snyggingen!
Till höger:
Twinflowers Summer Sizzler az Tobi, precis som brorsan Tasso, så blev det premiär i veteranklass. Loppan blev Bästa Veteran på Nederländska Rasspecialen. Två veteran-CACIB och tre gånger placerad i Bästa Tik!

Fr vänster:
Twinflowers Me Ice Winter Charmer – Ziggy – gjorde premiär i utställningsringen med ett Rserv-Cert – Grattis Göran och Marie-Louise!
Mitten:
Twinflowers Baca Anais Ségalas – Saga -denna fina lilla norska fröken, har blivit Dansk Juniorvinnare, samt flera CK o placeringar. Grattis Anniken Bille – kennel Billebakken.
Höger:
Twinflowers Baco Blache Simple – Easy – bl a en fin andra placering i juniorklass med CK på Svenska Rasspecialen – Grattis Lisa!
Sist:
Zizou – Twinflowers Me Ice Shooting Star – Grattis Pia och Stefan till CK och en placering Bästa hanhundsklass.

Twinflowers Constance Spry – Yushi

Twinflowers Constance Spry, blev Svensk och Dans Utställningchampion, Svensk Vinnare-2022.
Två BIR o ett BIM i Sverige, i Danmark ett BIR och ett BIM. CACIB, NORDIC Cert mm mm. Grattis Mathilda, Martin o Leah!

Grattis Dobby och Krister som fått ett godkänt vallanlagsprov!!!
Vårt lilla schappe-gäng som vallar på fredagarna består av sykonen Dobby, Yushi och Bentley. Och Toya. Vi har så roligt!


Åter igen – TACK ALLA för ett fantastiskt roligt hund-år! Jag hoppas att jag inte glömt något!
Vi ser fram emot 2023 med nya utmaningar och förhoppningsvis lite valpar!

Bild från 2018 när Yushi var valp. Mamma Bekkie och pappa Aljoscha är också med.
Foto: Ralf Koeberl