Då kom valparna!

Ja i torsdags så förstod jag att det inte var långt kvar. Kachina försökte göra fina bohålor i trädgården.

Och mycket riktigt på natten till fredagen kl 01:20 föddes den första valpen. En stor fin hane som Kachina hade lite problem med att få ut. Men sen löpte allt på snabbt. Efter tre timmar var alla 8 valpar ute och Kachina började genast och pyssla om sina små!

Tyvärr var det en av tikarna som var väldigt lite, den vägde bara 125g medan de övriga låg mellan 270 – 325 g. Den här lilla tiken kämpade dock på och diade så gott den kunde. Men på fredagseftermiddagen blev Kachina stressad över den här lilla valpen. Hon bar runt den, puttade bort de, slickade den mm mm . Och den hade allt svårare att dia. SÅ jag tog beslutade att åka till veterinären och avliva den. Förstås väldigt tråkigt.

Så nu har vi 7 fina valpar som äter, växer o har det bra i mamma Kachinas omvårdnad. 2 tikar o 5 hanar.

Jag har tagit lite bilder, men plockar inte så mycket med valparna. Jag tycker att Kachina ska får ha dom ifred, hon fixar det så bra själv. Hon är en väldigt duktig mamma smiley. Jag stör bara när jag byter plädar mm mm. Så lite bättre bilder på var o en valp kommer längre fram.

Håll till god med dessa så länge!

Tik 1:

Tik 2:

Hane 1:


Hane 2:

Hane 3:


Hane 4:

Hane 5:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *