Och vi önskar alla ett Gott Nytt År 2014!

Här kommer en liten summering av vårt fina hundår – 2013!

Vår charmiga Twinflowers T Lekkerbekkie – ”Bekkie” – har gjort debut i de officiella utställningsklasserna med kanonfina resultat! Jag är så himla glad!

Första start var SGVK Motala, Bekkie 10 månader, och oj – då hamnade Bekkie som 3:a bästa tik med Reserv-cert smiley! 21 tikar kom till start. Nästa start var SKK Malmö i mars, det blev ett CK, men ingen placering i Bästa Tik.. Sen dröjde det några månader, vi är fram i mitten av juni då holländska rasspecialisten Jan Ebels var inbjuden till SGVK i Landskrona. Hela 26 tikar kom till start. Och oj vad bra det gick! Bekkie blev två bland tikarna och tog sitt första Cert smiley!! Mormor Laguna blev bästa tik! Två veckor senare for vi iväg till Borås, också många anmälda – 18 tikar!. Och det blev ett Cert igen smiley! Och placering 2:a bästa tik!
I Juli var det dags för Hallands Kennelklubbs dubbelutställning. Första dagen var det åter en holländsk ras-specialist – Jan de Gids, och många anmälda igen – 30 tikar!!! Bekkie blev 4:a bästa tik med Reserv-cert smiley! Andra dagen blev det ett CK, men ingen placering.

Här på språng i Landskrona mot första certet!

Borås, här kom cert nr 2.


Tvååker, R-cert!

Sen följde några utställningar med lite mindre goda resultat – Bekkie tyckte ett tag att det där med utställningar var väl inte så himla kul – och hon hade dessutom en period där hon inte åt så bra, blev lite mager och tappade sin valp-päls.

Men vi kom igen senare. Fick CK igen i Jönköping och sen var det dags för den Holländska Klubb-utställningen i Asperen, Leerdam. Alltid lika kul att åka dit. Bekkie blev 4:a i unghundsklassen och det är jag jätte glad för!

Får också tillägga att Bekkie blev 4:a bästa tik i Drammen, Norge och även knipit ett reservcert i Danmark!

Här för granskning av domaren i Holland.

Vår fina veteran Selphie har också fått hänga med på några utställningar i år. Debut i veteran-klass! Och hon älskar verkligen det här med utställningar! Alltid lika glad o showig!
Sephie har placerad sig i topp med CK på många utställningar. Hon har blivit BIS-2 två gånger, en gång SGVK Motala och sen även i Svedala SGVK.

Selphie har inte ”bara” vänstervarvat! Även en debut i Rally-lydnad fortsättningklass! Selphie lyckades ta sitt diplom RLD F på tre försök! Duktig tjej – ännu en titel! Selphie blev nio år i oktober och är lika pigg o glad som när hon var unghund!

Här från Kristianstad, när Selphie vann Fortsättning Rallylydnad och fick sin titel.

Bekkies fina mamma Chitsa gjorde come-back i utställningsringarna i år: Hon gillar verkligen att hänga med överallt!
Vi hade förhoppningar att kanske kunna sno ett sista CACIB under året. Och Yessmiley! Det kom i Danmark – tom två stycken tog hon på dubbel-utställningen på Bornholm! Så nu kan hon titulera sig C.I.B. – vilket betyder Internationell utställningschampion. Dessutom blev Chitsa BIR i norska Drammen!

Här BIR i Drammen!

Här bild från Danmark, CACIB båda dagarna och BIM.

Fast det roligaste under året har nog ändå varit Kachinas valpkull! Vilken härlig kull det blev med fina holländska hanen Amadeus v d Shaope Dobbe.
Har publicerat massor av bilder innan, många tagna av Husse Theo o Matte Gaby som var här på besök när valparna var 7 veckor. Det var verkligen roligt att dom kom till oss.
Valparna har hittills visat en underbar mentalitet i sina nya hem. Många är väldigt aktiva med sina hundar på olika sätt, och det blir man som uppfödare så otroligt glad o tacksam över.

Tre av valparna i kullen har gjort fina resultat i valpklass. Och Twinflowers Firebolt van Leile – ”Loke” lyckades med den fantastiska bedriften att bli BIR o sen BIG-4:a på Sveriges största valputställning – Sydskånska Kennelklubben i Malmö. (Tror nog att det är Europas största).

Här Susanne som visar Loke så fint i grupp-finalen.

Söta Twinflowers Bon Chi van Leile – ”Meya” på Malmö Valp, 2:a bland tikarna med HP, visad av matte Katarina. Meya har visat framfötterna på flera valputställningar med grupp-placeringarsmiley!

Avslutar resumén, med en Bild på Twinflowers T Zampa Parrot i spårmarkerna. Han är helt fantastiskt duktig och glädjer sin matte Elisabeth ute skogen. Vi får se – kanske det blir en tävlingsdebut under 2014!

Nu ser vi fram emot 2014!
Tack ni valpköpare och schapendoes-vänner för ett härligt roligt år!