MyDog 2014

Så har vi då haft en fantastiskt rolig helg på My Dog i Göteborg smiley!
My Dog är en internationell dubbelutställning, som går över fyra dagar. Grupp 1, som schapparna tillhör deltog söndagen den 5/1 o måndagen 6/1.

Vi körde upp lördag eftermiddag , det var Tova o Divo, Elisabeth o Nilo, jag med Bekkie o Chitsa. Fullpackad bil med andra ord! Förra året hoppade vi över Mydog, men vi har varit med många år. Men det har aldrig gått särskilt bra för mig någon gång. Och det påtalade jag naturligtvis för rese-sällskapet – ”vad sjutton kör vi hit upp för, har ändå ingen chans”! Det var ju väldigt många schappar anmälda, söndagen 49 st o måndagen 38 st!

Vi bodde på Scandic Backadal, trebäddsrum – o det gick inte att stänga av värmen, gissa om det blev varmt – tre människor o fyra hundar. Försökte sova med öppet fönster första natten, men när klockan var halv tre stod jag inte ut med allt oväsen från E6:an utanför, stängde fönstret o halvslumrade fram till klockan ringde halv sex. Fy tusan, vi var ganska trötta hela gänget.

Vi kom i god tid till Mässan och det är ju alltid skönt speciellt med tanke på att schapparna var första ras i ringen och Divo gick som allra första hund.
Vi stötte på Susanne o Loke, och Katarina, Uffe med Meya o Allie.

Söndagens domare var Annika Ulltveit-Moe

Så in i ringen med han-valparna. Divo o Loke är ganska stora killar nu – 8 månader. Dom visade sig kanonfint båda två. Loke vann klassen före Divo – båda fick hederspris – lovande valpar smiley! Så blev det tikarnas tur, tre tikvalpar, o söta Meya tog hem klassen med klassens enda Hederspris! Så då blev det tävlan om BIR-valp mellan Loke o Meya och lilla tjejen vann idag! Matte Katarina var så glad! Stort grattis till alla fina valpar!
Placering i hanvalpar, söndag, Twinflowers Firebolt van Leile (Loke) vann o två blev Twinflowers El Divo van Leile tvåa!

Susanne o Loke.
Divo o Loke

Loke BIM-valp och Twinflowers Bon Chi van Leile BIR-valp – GRATTIS!

Jaha så var det tid för de officiella klasserna. Nilo gick i veteranklass, han vann sin klass med CK! och blev sedan 4:a bästa hane. Bästa hane blev Camagis Valde, 2:a Kobus Lycke v d Korte Toren och 3:a La Familia’s Dorian Chicco Chiapas. Grattis till dessa fina hanar!

Och nu var det dags för tikarna, 25 st tror jag kom till start. Efter juniorklassen – 6 deltagare- äntrade Bekkie o jag ringen med tre st andra medtävlare. Och vi gick o vann klassen med klassens enda CK! Tjohoo!

Här granskas Bekkie. Foto Katarina- tack!

Fram o tillbaka! Bekkie tyckte det var skit-kul i ringen. Tack Ernst för foto!


Placering som etta i unghundsklassen med CK!
Blev särskilt glad för ”Härlig attityd” som det stod i kritiken!

Chitsa startade i veteranklass, hon är inte i världens bästa päls-kondition, så jag tänkt först inte ta med henne till Göteborg. Men det gick bra ändå – ett CK! o BIM-veteran mot Nilo som blev BIR-veteran.
Bästa tikklass – nu började jag bli lite nervös, Bekkie utplockad bland de fyra som placerade sig och nu blev jag ännu mera nervös!
Och oj vad glad jag blev – Bekkie blev TVÅA bästa tik med Cert !! smiley och R-CACIB (kommer bli ett CACIB senare då ettan redan är INT Champion).

Här bästa tikklass, fr v CH Carnac’s Humerous Heka (som sedan blev BIR), Twinflowers T Lekkerbekkie, Carnac’s Impressive Io, CH Inja les Ours Gentile. Tack för bild Dessi.

Vilken dag! Glada o mycket nöjda körde vi tillbaka till hotellet, trötta, slappade lite o åt en god middag!

Så var det måndag, en ny dag! Natten var bättre sömn-mässigt och vi behövde inte heller stiga upp särskilt tidigt.

Dagens domare var Rafael Malo Alcrudo från Spanien.

Idag var Divo ensam i hanhundsklassen, men han fick ett HP med fin kritik!

Härligt supertrevliga Divo!

I tikklassen var det 4 st o idag blev Meya 3:a.

Meya – full fart!

Och så var det dags för BIR o BIM- valp! Och JAAA! Divo vann! Stort grattis Tova, han visade sig verkligen fint!


BRR-valp Twinflowers El Divo van leile o BIM-valp Olivia av Ulfsäter.

De vuxna hanarna äntrade ringen. Nilo vann veteranklassen igen med CK och blev åter igen 4:a bästa hanesmiley. Bästa hane med cert blev snygga Kobus Lycke v d Korte Toren – Grattis Ninni o Ernst! 2:a Bh Kaspar av Ulfsäter o 3:a Jolly Bob av Ulfsäter. Grattis!

Så var det tikarnas tur. Idag var det 23 st. Och idag var jag nervös redan från start, mest för att jag mest tänkte att det skulle gå åt skogen – det hade ju gått så otroligt bra på dagen innan.

Men lilla söta glada Bekkie sprang in i ringen med högt huvud o viftande svans och vann unghundsklassen igen med CK!

Granskning innan domaren bestämmer sig!

Placeringen i unghundsklassen.

Dags för bästa tikklass, jag var super nervös, men som tur var så smittade det inte av sig på Bekiie. Hon visade sig glatt hela tiden!
Och återigen blev vi uttagna bland de fyra bästa. Domaren hade nog lite svårt att bestämma sig, det blev några varv – och tr’t eller ej Bekkie tog hem det! Helt fantastiskt! Glädjetårar från min sida!

Bekkie vinner före superfina La Familia’s Teunchakka Filur Fiano, snyggt visad av Nina. Grattis Ninni!

Och så här glad blev jag när vi blir bästa tik med Cert o CACIB.

Och i tävlan om BIR:et van superfina Kobus Lycke v d Korte Toren smiley!
Stort grattis till Ernst o NInni!

På måndagen fick vi ett härligt besök på uställningen av Twinflowers T Kikomachi – ”Kiko” med Anna, Fredrik,Agnes o Olle. Det ar verkligen roligt att träffa alla! Och Kiko är stor o superglad o mysig kille!


Yrvädret Kiko!!!

Måste också tillägga att Chitsa även fick Ck på måndagen!!!

Trötta o glada packade vi bilen, efter att Divo o Nilo gjort en snabb-vända i finalringen!

Divo i Valp-finalen!

Fina Nilo i finalringen för veteraner!

Tack alla goa härliga schappe-människor runt ringen för en super trevlig dag!! Vi ses snart igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *