Weekend i Berlin!

Då rusade den här kort-semestern iväg i en rasande fart. En härlig lång-weekend i Berlin med både utställning och turistande smiley!

Vi har ställt ut i flera länder innan (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland) men det här var premiär i Tyskland. Med oss hade vi Divo o Bekkie.

Och JAAAA, det var en annorlunda upplevelse – verkligen. Oj vad vi numera uppskattar våra Svenska utställningsarrangörers proffsighetsmiley!!!!
I princip ALLT var annorlunda. Nummerlappar, det skulle hämtas i ringen. Okey det låter kanske inte så konstigt. Men på lördagen fanns det inga nummerlappar att hämta! Efter att som första ras – Bouvier – var klar så försvann en stab av ringsekreterare o andra medhjälpare. Och in kom ett nytt gäng. Men nummerlappar, nä nä det fanns inte. Och så länge det inte fanns nummerlappar så kunde inte bedömningen starta! Och stackars domaren satt och försökte roa sig själv med kaffe o fika o lek med sin mobil under en och en halv timme!!!!!

Men så plötsligt fick vi våra nummerlappar! Och bedömningen kunde starta!

Och utställnings-systemet var verkligen annorlunda. Först visades valparna upp, sen kom veteraner och därefter övriga klasser.
Divo lyckades vinna juniorklassen och fick då ett junior-cert. Men sen fick han inte tävla om det ”riktiga certet” och det visste jag inte när jag anmälde. Bekkie tävlande i mellanklass och vann faktiskt ett certsmiley!! Sen visade det sig att man tar inte ut Bästa Hane eller Bästa tik som man gör i Sverige – utan de hundar som är ”oslagna” ska tävla om Bäst-I-Rasen! Så då skulle ju både Bekkie o Divo in samtidigt…stackars Bengt – han fick minsann in o springa med Divo i ringen smiley!
Det blev inget BIR men den här titeln tillföll Bekkie, vilket jag inte hade en aning om förrän långt efter bedömningen var slut.


Efter bedömningen av några raser (inkl schapparna) så försvann ringsekreterare m fl och in kom ett nytt gäng som skulle ”ta hand om” de sista raserna. Dock med samma domare!! Och därmed försvann våra kritiker…..och dom ville vi ju ha förstås!!! Efter typ ett par timmar så kom en funktionär och delade ut våra kritiker!!!

Efter bedömningen så drog vi in mot vårt hotell, eller rättare sagt den lägenhet som vi hyrde, och vidare ut på stan för att äta en god lunch o fira dagens framgångar. De var ett fantastiskt vårväder så vi kunde sitta ute och äta en typisk tysk schnitzel med en god tysk pilsner. Hundarna fick förstås vara med och även smaka på köttet o pommes !

Söndag morgon var det åter dags för att klockan skulle ringa alldeles för tidigt. Dessutom förlorade vi ju en timme pga att det blev sommartid!
Men iväg till utställningen igen. Den har dagen var det Internationell status på evenemanget. Den här dagen fungerade det bättre med nummerlapparna iallafall. Men bedömningen var verkligen under ALL kritik!
Juniorklassen (m Divo) där rörde inte domaren överhuvudtaget hundarna. Han mätte dom så oerhört försiktigt, men det var det mest nära han kom hundarna. Han tittade inte på tänderna (och som handler fick man inte heller visa tänderna!!!) och kände inte så att testiklarna fanns där!!!! Så dagens resultat – ja det var ju egentligen inte värt något över huvudtaget!!! Divo blev tvåa i klassen med excellent och Reserv-juniorcert.

När det var Bekkies tur så fick iallafall jag visa tänderna – en snabbis som jag inte tror ngn skulle hinna se ngn tand el bett överhuvudtaget! Sen kände domaren lite lite snabbt på Bekkies kors o svansfäste – sen var klart!!! Resultat då ??? Ja Bekkie fick reservcertet, blev slagen av tik som hade svansen i princip mellan benen hela tiden smiley….

Efter många timmars väntan fick vi våra kritiker och kunde lämna utställningen.

Efter detta så turistade vi i ett underbart vårväder – 20 grader varmt o strålande sol.
Måndagen så körde vi lite runt i Berlins omgivningar och såg en hel del spännande och intressant!
Tisdag morgon var det dags att ge sig hem igen.
Vi hade en härlig helg i Berlin – jag, Bengt och mamma Elsbeth.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *